Bingewatch tip: Celblok H kijken op Videoland

door Mariska Groot
124 x bekeken
A+A-
Reset

Zo tegen het einde van het jaar, misschien ben je wel vrij en ben je op zoek naar iets om lekker te bingen. Celblok H kijken is dan wellicht iets voor jou! Als je van Nederlandse series houdt, van gevangenissen en van haat en nijd, dan moet je zeker Celblok H kijken die weer is teruggezet op Videoland. Het is gebaseerd op een Australische serie, Wentworth die van 2013 tot 2020 is uitgezonden. Vrouwenvleugel ken je ook vast nog wel, van jaren geleden. Dat gaat ook over een vrouwengevangenis, maar dan veel slechter geacteerd, vind ik zelf. Al heb ik die ook wel gebinged 🙂

Meer over series ga ik je laten lezen in entertainment 🙂

Waarom moet je Celblok H kijken?

Celblok H moet je kijken omdat:

  • Isa Hoes erin speelt en een erg goede actrice is
  • Net als Eva van de Wijdeven
  • Als je houdt van bitch fights en hiërarchie onder de vrouwen
  • Gevangenisverhalen als drugssmokkel in de gevangenis, opstand in de gevangenis en een freak als gevangenisdirectrice

Het zijn 4 seizoenen die die elk 12 afleveringen hebben, behalve seizoen 1, die heeft 10 afleveringen. Je bent dus wel even bezig, dus pak een deken, wat te drinken en wat te eten. Dan hoef je de bank niet meer af, tenzij je naar de wc moet natuurlijk.

Waar is Celblok H opgenomen?

celblok h kijken op videoland
Bingewatch tip: Celblok H kijken op Videoland - Lifestyle Stories

Zelf vroeg ik me af waar Celblok H is opgenomen. In Alkmaar heb je het voormalige gevangenisgebouw met de naam ‘Schutterswei’. Dat is op dit moment een hotel, namelijk The Fallon Hotel in Alkmaar. Dat is het decor geweest voor de opnames van de serie.

Als je de foto’s bekijkt die op de site staan van dat hotel, dan zie je wel wat herkenningspunten. Leuk om te zien én je kunt er natuurlijk zelf een kijkje nemen door lekker een nachtje weg te boeken.

De cast en wat spoilers

De cast vind ik echt super goed acteren, waaronder natuurlijk Isa Hoes en Eva van de Wijdeven die beiden de hoofdrol hebben in de serie. Waar eerst Freddy (Eva) de boel runt, wordt het steeds meer duidelijk dat Suus (Isa) de boel gaat overnemen. Er gebeuren steeds opnieuw dingen waardoor er weer iemand anders wordt uitgeschakeld en de boel weer overhoop ligt in de gevangenis.

Van rellen (in brandsteken van matrassen en spullen op de binnenplaats) tot geheime relaties bij een project in de tuin, zwangerschappen en een directrice die langzaamaan de controle kwijt raakt. De directrice wordt ook wel ‘de Freak’ genoemd en een psychopaat. Dit ga je zeker weten terugzien in de serie.

Dus wat mij betreft: Bingen die handel! 🙂

Tip: je kan Videoland 14 dagen proberen!

Blogs over entertainment direct in je mailbox?

Related Posts